Waar kunnen wij u mee helpen? How can we help you?
Search
Contact
Ontslagregeling toetsen aan aanstelling en niet aan feitelijke invulling

Ontslagregeling toetsen aan aanstelling en niet aan feitelijke invulling

Gepubliceerd: 20-jul-2017 08:00

De Hoge Raad heeft op 14 juli jl. (eindelijk) een ei gelegd over de vraag op welke wijze een ontslagregeling dient te worden ingevuld indien er een verschil is tussen de “papieren” functie (aanstelling/loonstrook) en de feitelijke invulling.

 

Hoger beroep

Dit arrest is een vervolg van de uitspraak die we al in september 2016 behandelden over dit punt. Alstoen gaf het Gerechtshof al aan dat er gekeken dient te worden naar de aanstelling en niet naar de feitelijke uitvoering. De Hoge Raad volgt deze lijn in voornoemd arrest.

 

Het Gerechtshof had daarbij aangehouden dat – voor toepassing van artikel 13 van de Ontslagregeling (uitwisselbare functies) de aanstelling, de bijbehorende loonschaal en de werkzaamheden die de werkgever op grond van de arbeidsovereenkomst van de werknemer kon verlangen, bepalend zijn.

 

Cassatie

Werknemer is hiertegen in cassatie gegaan en meent dat er niet (uitsluitend) naar de papieren situatie dient te worden gekeken, maar ook naar de daadwerkelijke functie-inhoud. Naar de smaak van werknemer dient er inhoudelijk getoetst te worden of functies gelijkwaardig zijn.

De Advocaat-Generaal is van oordeel dat dit een onjuiste stelling is die geen hout snijdt. De door het Gerechtshof aangehouden maatstaf is niet in strijd met artikel 13 en kan op deze wijze worden toegepast.

 

NOVO's tip

Wilt u weten of er correct is afgespiegeld of heeft u meer vragen over bijvoorbeeld een reorganisatie? Neem dan contact op met NOVO Advocaten, specialist in het arbeidsrecht via info@novo-advocaten.nl of bel naar 076-20506040.

Disclaimer

De blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocatuur en Mediation is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief

Wekelijks worden de actualiteiten binnen het arbeidsrecht besproken. De belangrijkste of noemenswaardige uitspraken en artikelen passeren hier de revue.
Uiteraard mag u ook zelf ideeën aandragen. Wellicht ziet u het antwoord daarop hier op de site volgende week terug!
Wilt u niets missen? Meld u zich dan hieronder aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!