Waar kunnen wij u mee helpen? How can we help you?
Search
Contact
Op staande voet ontslaan vanwege gebruik ‘gratis’ crème

Op staande voet ontslaan vanwege gebruik ‘gratis’ crème

Gepubliceerd: 12-jan-2018 08:00

‘Gratis’ crème

Wat was het geval: werknemer was werkzaam bij Kruidvat en heeft tijdens haar werkzaamheden een ‘gratis’ crème gebruikt. Dit product is bestemd voor klanten die voor minimaal € 10,00 hebben besteed in Kruidvat. Werkgever heeft daarom besloten de werknemer op staande voet te ontslaan. Werknemer stelt zich op het standpunt dat er zich geen dringende reden heeft voorgedaan die dit ontslag rechtvaardigt en verzoekt daarom vernietiging van het ontslag op staande voet. Hierbij geeft werknemer aan dat de verkoopwaarde van het product € 0,00 is en haar werkgever daardoor geen schade lijdt. Voorts voert werknemer aan dat het ontslag op staande voet een te vergaande sanctie is en een minder ingrijpende sanctie had kunnen volstaan. De kantonrechter oordeelt over de rechtsgeldigheid van dit ontslag.

Dringende reden

Op grond van de op haar van toepassing zijnde gedragsregels was het niet toegestaan om ‘gratis’ producten die bestemd zijn voor klanten die voor minimaal € 10,00 hebben besteed, te gebruiken. De kantonrechter beoordeelt daarom of het niet naleven van deze gedragsregel beschouwd kan worden als een dringende reden die het ontslag op staande voet rechtvaardigt. De belangen van zowel de werkgever als de werknemer worden hierbij tegen elkaar afgewogen.

De kantonrechter oordeelt dat aan de belangen van de werkgever meer gewicht in de schaal toekomt dan aan de belangen van de werknemer. Werknemer heeft immers een betrekkelijk kort dienstverband en vergaart ook inkomen uit ander werk. Werkgever heeft echter als detailhandelsorganisatie te kampen met een verhoogd risico op verduistering en diefstal en heeft daardoor belang bij goede en strikte naleving van haar gedragsregels om precedentwerking te voorkomen. Bovendien speelt volgens vaste rechtspraak[1] de waarde van het product geen dan wel weinig rol. De kantonrechter oordeelt daarom dan ook dat dit ontslag op staande voet rechtsgeldig is en dat het volstaan met een minder ingrijpende sanctie niet in redelijkheid kan worden verlangd van de werkgever.

NOVO’s Tip:

Ontslag op staande voet heeft vergaande gevolgen. Zo wordt het dienstverband en de uitbetaling van het loon onmiddellijk stopgezet en heeft de werknemer geen recht op WW-uitkering. Voor de werkgever brengt ontslag op staande voet het risico met zich mee dat het loon met terugwerkende kracht moet worden uitbetaald, indien het ontslag onterecht is gegeven en mogelijk een billijke vergoeding dient te worden voldaan. Wilt u als werkgever weten of zich een rechtsgeldige dringende reden heeft voorgedaan of wilt u als werknemer weten wat uw mogelijkheden zijn? Bel of mail NOVO Advocaten te Breda, Specialist in Arbeidsrecht. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 076-2056040 of per mail op info@novo-advocaten.nl

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2017:10275&showbutton=true

 

 

[1] Hoge Raad 20 april, LJN BV9532 (De Bijenkorf/X)

Disclaimer

De blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocatuur en Mediation is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief

Wekelijks worden de actualiteiten binnen het arbeidsrecht besproken. De belangrijkste of noemenswaardige uitspraken en artikelen passeren hier de revue.
Uiteraard mag u ook zelf ideeën aandragen. Wellicht ziet u het antwoord daarop hier op de site volgende week terug!
Wilt u niets missen? Meld u zich dan hieronder aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!