Waar kunnen wij u mee helpen? How can we help you?
Search
Contact
Voer verweer!

Voer verweer!

Gepubliceerd: 08-jun-2018 08:00

Een van de vuistregels die zowel een werknemer als een werkgever moet naleven is: dat als je het ergens niet mee eens bent met wat er wordt gesteld, dien je dit ook te zeggen.

In een zeer korte uitspraak van de rechtbank Maastricht is maar weer eens pijnlijk duidelijk geworden wat de gevolgen kunnen zijn als een gedaagde partij helemaal niets van zich laat horen.

 

Loonvordering

Ex-werknemer was eind vorig jaar op staande voet ontslagen. Volgens ex-werknemer was dit onterecht en heeft in de rechter verzocht om zijn ex-werkgever onder andere te veroordelen tot betaling van het loon dat hij bij een regelmatige opzegging zou hebben ontvangen (€ 1.500,-), de transitievergoeding (€ 2.200,-) en een billijke vergoeding (€ 6.000,-).

Al met al een vordering van € 8.700 bruto.

 

Onredelijk?

Ex-werkgever is in de procedure echter niet verschenen. Met andere woorden, de ex-werkgever heeft op geen enkele wijze verweer gevoerd. Dat betekent dat het verzoek van ex-werknemer onweersproken en dus onbetwist blijft.

Het enige wat een kantonrechter dan nog te doen staat is te oordelen of het verzoek onrechtmatig of ongegrond is. Aangezien onbetwist is dat het ontslag op staande voet onterecht gegeven zou zijn, oordeelt de kantonrechter dat ex-werknemer recht heeft op de vergoedingen zoals verzocht en veroordeelt ex-werkgever tevens tot betaling van de proceskosten van werknemer.

 

NOVO’s tip

Of deze ex-werknemer daadwerkelijk (on)terecht op staande voet is ontslagen, is vanwege het ontbreken van enig verweer niet met zeker te zeggen.  Uiteraard kan deze ex-werkgever nog in hoger beroep en haar verhaal doen. Dit brengt echter extra kosten, tijd en energie met zich mee wat voorkomen had kunnen worden, als direct verweer was gevoerd. Voer dus altijd verweer, niet alleen tijdens een procedure, maar ook als er dingen tijdens het dienstverband door werknemer of werkgever worden gesteld die volgens u niet waar zijn of niet helemaal kloppen. Het niet reageren kan u namelijk duur komen te staan, want dan gaat de rechter er van uit dat u het ermee eens bent geweest. Wilt u advies hoe u dit het beste kunt doen, of u dit het beste kunt aanpakken? NOVO Advocaten, specialist in het arbeidsrecht, helpt u hier graag bij. Neem vrijblijvend contact op met een van onze advocaten via info@novo-advocaten.nl of bel naar 076-2056040.

 

Onze blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocaten is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Disclaimer

De blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocatuur en Mediation is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief

Wekelijks worden de actualiteiten binnen het arbeidsrecht besproken. De belangrijkste of noemenswaardige uitspraken en artikelen passeren hier de revue.
Uiteraard mag u ook zelf ideeën aandragen. Wellicht ziet u het antwoord daarop hier op de site volgende week terug!
Wilt u niets missen? Meld u zich dan hieronder aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!