Waar kunnen wij u mee helpen? How can we help you?
Search
Contact
Registratiesystemen voor ongewenst gedrag van werknemers

Registratiesystemen voor ongewenst gedrag van werknemers

Gepubliceerd: 01-aug-2017 08:00

Bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst ondertekent een werknemer al gauw meer documenten dan alleen de arbeidsovereenkomst. Vaak wordt nog in een arbeidsovereenkomst verwezen naar aanvullende documenten zoals interne handboeken, huisregels en in onderhavig geval een “Negatieve Ontbindings Registratie systeem”. Dit is toegestaan volgens de rechter in Haarlem.

Binnen de PostNL groep wordt er gebruik gemaakt van het “Negatieve ontbindings Registratie Systeem.” In dit systeem worden gegevens van werknemers opgenomen die handelingen hebben verricht die voor PostNL of haar klanten schadelijk kunnen zijn en waarvan het dienstverband is beëindigd. Hierbij kan worden gedacht aan diefstal, verduistering, oplichting of agressie.

Werknemer in deze zaak is bij het aangaan van zijn arbeidsovereenkomst akkoord gegaan met het registratiesysteem.

 

Ongewenst gedrag

 

In 2015 werd een viertal zendingen aangetroffen waar de barcode van was verwijderd. Deze zendingen bleken na onderzoek toe te behoren aan een bestelrit van werknemer. Werknemer is hier op gewezen in een gesprek met de vestigingsmanager. Hiervan is een gespreksverslag opgemaakt – dat werknemer heeft getekend –  en later is werknemer opgenomen in het registratiesysteem wegens ongewenst gedrag. Als gevolg van de registratie is hij medio 2015 ontslagen. 

 

Het gespreksverslag

 

PostNL voert aan dat het gebruik van een dergelijk registratiesysteem voor meer controle kan zorgen bij het aannemen van personeel en het voorkomen van het aannemen van personeel dat eerder de fout in is gegaan. Werknemer voert aan dat hij nauwelijks Nederlands spreekt en daarom niet bekend was met de inhoud van het getekende gespreksverslag. Omdat werknemer dit niet voldoende heeft kunnen bewijzen, komt de rechter tot de conclusie dat het tekenen van het gespreksverslag voor rekening en risico van de werknemer komt.

 

Het registratiesysteem

 

Ook oordeelt de rechter dat PostNL alle grond heeft om werknemer in het registratiesysteem in te schrijven aangezien de barcodes van de pakketten verwijderd waren en werknemer niet voldoende duidelijk heeft kunnen maken waarom dit was gedaan.

 

NOVO’s tip

 

Wees altijd duidelijk naar je werknemers toe waarom je een bepaald registratiesysteem wilt hanteren in je bedrijf. Hierbij kan de branche een goede reden zijn. Het is voor PostNL en haar klanten bijvoorbeeld heel belangrijk dat zij betrouwbare postbezorgers heeft.

Gespreksverslagen moeten altijd worden getekend door de werknemer zelf. Wees in het gesprek duidelijk waarom een gesprek plaatsvindt, wat er gebeurt met het gespreksverslag en wat de consequenties zijn voor de werknemer naar aanleiding van het gespreksverslag. 

Heb je nog vragen over hoe je je registratiesystemen rechtmatig kunt gebruiken in je onderneming? Neem contact op met NOVO advocaten te Breda, specialist in arbeidsrecht. Je kunt bellen naar 076-2056040 of stuur een mailtje naar info@novo-advocaten.nl

Disclaimer

De blogs en publicaties op deze website bevatten informatie van algemene informatieve aard. Afhankelijk van de feitelijke omstandigheden van een specifiek geval kan de informatie op bepaalde gevallen niet, dan wel verminderd van toepassing zijn. De informatie in de blogs/publicaties is niet bedoeld als, en dient niet te worden beschouwd als, juridisch advies van welke aard dan ook. NOVO Advocatuur en Mediation is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van het eventuele gebruik dat van de informatie wordt gemaakt, zonder dat deskundig juridisch advies is ingewonnen. Juridisch advies is altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in.

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief

Wekelijks worden de actualiteiten binnen het arbeidsrecht besproken. De belangrijkste of noemenswaardige uitspraken en artikelen passeren hier de revue.
Uiteraard mag u ook zelf ideeën aandragen. Wellicht ziet u het antwoord daarop hier op de site volgende week terug!
Wilt u niets missen? Meld u zich dan hieronder aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!